De top 5 beste online Supermarkten: Vergelijking en Beoordeling

Online boodschappen doen is steeds populairder geworden in Nederland, en daarom hebben veel supermarkten hard gewerkt aan het verbeteren van hun online afdeling. Met zoveel opties op de markt kan het echter moeilijk zijn om te bepalen welke online supermarkt de beste is. Daarom hebben we een onderzoek gedaan naar de verschillende online supermarkten en hebben we een lijst samengesteld van de beste online supermarkten. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen van elke supermarkt bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het online bestellen van je boodschappen.

1. Picnic – De Duurzame Vernieuwer

Picnic heeft zichzelf gevestigd als een pionier in de wereld van online boodschappen doen. Het bedrijf biedt niet alleen een uitgebreid assortiment aan producten, maar streeft ook naar duurzaamheid met zijn elektrische bezorgvoertuigen en milieuvriendelijke aanpak. Het feit dat Picnic zich focust op lokaal geproduceerde producten en gratis bezorging aanbiedt, heeft het een geliefde keuze gemaakt voor bewuste consumenten die zowel gemak als duurzaamheid waarderen. Het minimum bestelbedrag is €40 maar er zijn geen bezorgkosten.

Krijg €10,- korting op je eerste bestelling bij Picnic met kortingscode: ESTH3937

Flink is een online supermarkt die bekend staat om zijn snelle bezorging. Ze worden ook wel “flitsbezorgers” genoemd, omdat ze ervoor zorgen dat je boodschappen binnen enkele minuten bij je bezorgd worden. Ze hebben een ruim assortiment van meer dan 2.200 producten, waaronder verse en biologische producten. Het bestellen van boodschappen bij Flink gaat via hun handige mobiele app. Het voordeel van Flink is dat je dezelfde prijzen betaalt als in de supermarkt en dat je boodschappen vandaag nog in huis kunt hebben, meestal binnen het uur. De verzendkosten zijn dynamisch en worden bepaald op basis van je bestelling en locatie.

Krijg €15,- korting op je eerste bestelling bij Flink met kortingscode Flink: FLINK-X483O2

Als de grootste supermarktketen van Nederland is Albert Heijn ook digitaal goed vertegenwoordigd. Met de Appie app biedt Albert Heijn een overzichtelijke en fraaie app waarmee je gemakkelijk je boodschappen kunt bestellen. Het assortiment van Albert Heijn is gelijk aan dat van de fysieke winkels, en ze kunnen boodschappen bezorgen in heel Nederland. De bezorgmogelijkheden worden steeds uitgebreider en sneller, en je kunt zelfs maaltijdboxen bestellen. Het minimum bestelbedrag bij Albert Heijn is €50, en de bezorgkosten variëren van €2,50 tot €9,90, afhankelijk van de dag en het tijdslot dat je kiest. Het assortiment van Albert Heijn is vrijwel identiek aan de fysieke winkels, en ze bieden zelfs speciale actieproducten die alleen online beschikbaar zijn.

Foodello is dé toonaangevende online supermarkt die strijdt tegen voedselverspilling. Zij bieden een breed scala aan producten afkomstig van voedselproducenten en leveranciers, met aanzienlijke kortingen.

De producten hebben de reguliere supermarkt niet bereikt vanwege naderende houdbaarheidsdata, wijzigingen in product(verpakking), of een overschot aan voorraad. Bij Foodello bieden zij deze producten altijd aan met kortingen variërend van 20% tot 90% ten opzichte van de normale prijzen in de supermarkt (adviesprijs).

Bestellingen worden snel en efficiënt thuisbezorgd via PostNL binnen 1-3 werkdagen. Plaats je bestelling op werkdagen vóór 21:00 uur en ontvang het vaak al de volgende dag in huis.

5. PLUS – het laagste minimum bestelbedrag

PLUS is een andere populaire online supermarkt in Nederland. Het minimum bestelbedrag bij PLUS is het laagste van alle traditionele supermarkten, namelijk €25. Het assortiment van PLUS wordt steeds groter, waardoor je gemakkelijk boodschappen kunt bestellen. PLUS bezorgt boodschappen bij je thuis, maar dit is nog niet overal mogelijk. Via de postcode-zoeker op de website kun je zien of bezorging mogelijk is in jouw regio. De bezorgkosten bij PLUS beginnen bij €6, en ze hebben vaak scherpe aanbiedingen en een uitgebreid feest-assortiment rondom de feestdagen.

Het kiezen van de beste online supermarkt hangt af van verschillende factoren, zoals het assortiment, de bezorgmogelijkheden, de bezorgkosten en de gebruiksvriendelijkheid van de app. Picnic heeft een erg gebruiksvriendelijke app en heeft altijd gratis bezorging. Flink staat bekend om zijn snelle bezorging. Albert Heijn is de populairstee online supermarkt met ook fysieke winkels en een groot assortiment en uitgebreide bezorgmogelijkheden. Jumbo is een sterke concurrent met een lager minimum bestelbedrag en een groot assortiment. Plus biedt het laagste minimum bestelbedrag en heeft regelmatig scherpe aanbiedingen. Welke supermarkt het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Dus maak gebruik van deze informatie en kies de online supermarkt die het beste bij jou past!

Let op: De informatie in dit artikel is gebaseerd op de bronnen en de stand van zaken in 2024. Prijzen, bezorgmogelijkheden en andere details kunnen in de loop van de tijd veranderen. Het is altijd raadzaam om de websites van de supermarkten te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Scroll naar boven